lördag 1 maj 2010

Dag 5, sista dagen på förskolan Alice




Vi samlade alla barnen på en av sektionerna och sjung några av våra svenska sånger (även rörelser). De delade med sig av några italienska sånger, men det verkar inte ha lika många som oss? Vi spelade även in några svenska sånger på en inspelningsapparat som de hade så de kunde sjunga sångerna senare.

Efter detta gick vi ut på gården med alla barnen. Cecilia roade sig med "bulleribulleri bock", och det verkade gå hem. Gjorde även "fem små apor" och en annan klapplek. Ulrica och Malin fortsatte och sjunga ute på gården. Ulrica gick iväg med några barn. Hon observerade när barnen lekte med några "naturbollar". Barnen hade en tävling och rullade bollarna ner för en backe. Ulrika tittade även på när barnen och en lärare planterade blommor. Barnen fick ett frö vardera som de skulle plantera ner i jorden. Ulrica gick in och tittade på när lärarna samlade ihop barnen innan lunchen.

Vi avslutade dagen med att observera hur de gjorde i lunchsituationen.Ett barn hade i uppgift att bestämma när barnen skulle gå och tvätta händerna innan maten. Detta gjordes genom att barnet x hade en blå krita i en handen. Pojken ropade ut tex "luca" och han fick gå fram och se om han fick kritan eller inte. Fick han det inte fick han gå och sätta sig igen. Barnen har haklappar som de hämtar från en låda. Haklapparna ligger i ett fint litet fodral. Lärarna serverade maten till barnen och barnen satt tysta och åt sin mat. Läraren satt på ett eget bord och åt lunchen, och hade uppsikt över barnen när de åt. Efter första rätten var det dags för den andra rätten.

Vi avslutade dagen med ett möte med de ansvariga rektorerna.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar